Direkte integration til Clearhaus via Kontolink

I Kontolink er det muligt at fuldautomatisere og bogføre dine indbetalinger, gebyrer og udbetalinger fra Clearhaus.
(Se hvilke andre indløsere, vi integrerer til her.)

Kontolink henter automatisk transaktioner fra din indløser så du er sikker på
bogføring af salg, gebyr og udbetalinger sker korrekt og automatisk.

Læs hvordan du kommer i gang, og få styr på bogføring af dine Clearhaus-transaktioner en gang for alle!

Forbind din Clearhaus aftale

Opret nyt firma/konto
Hvert firma i Kontolink skal ses som én konto/én licens.

1. Klik “Opret nyt firma”
  2. Indtast firmanavn og klik “Næste”.

→

(Kald eventuelt firmanavnet fx. “Sofies bageri – Clearhaus”.
Så du nemt kende forskel på dine konti).

Forbind indløser konto

3. Klik på 2. punkt i to-do listen “Forbind bank- eller indløser konto”.

←

Vælg indløser

4. Søg efter Mobilepay

→

Integrer til Clearhaus via OAuth Client

5. Klik på linket ‘Opret en oauth client – tryk her’.

←

Opret en OAuth Client i Clearhaus

6. Log ind i Clearhaus med dine login oplysninger.

Vælg “Select environment” ude til højre

7. Sørg for, at du har valgt ‘production‘.

→

Klik nu på “NEW OAUTH CLIENT”.

8. Den store blå knap til højre.

←

Udfyld information

9. Indtast navn, e-mail og beskrivelse. Du kan passe notere “Kontolink” som beskrivelse. (Description)

→

10. Klik derefter ‘Create oauth client’

Oauth client, oprettet ✔️

11. Dit Client id og Client secret er nu oprettet.

←

Luk ikke siden, da du skal bruge både ID og Client secret til at forbinde til Kontolink.

Udfyld Client id og Client secret

12. Indsæt Client id og Client secret, som du har oprettet i Clearhaus.

→

Vælg konto

13. Vælg den ønskede Clearhaus konto.

←

14. Klik på ‘Tilknyt konto’

Sådan!🎉 Din Clearhaus konto er nu integreret til Kontolink.

OBS. Integration til regnskabssystemet

Se her, hvad du skal have styr på i dit regnskabssystem, inden du forbinder.

Tjekliste til dit regnskabssystem inden du forbinder:

◻ En balancekonto til indløser (mellemregningskonto)

◻ En salgskonto til omsætning (f.eks. alm. omsætningskonto)

◻ En gebyrkonto til gebyrerne (Kan være port/gebyrer eller en specifik konto)

◻ En kassekladde til indløser transaktioner (Husk at ændre nummerserie)

Du kan nu forbinde dit regnskabssystem
Se hvordan du gør, her:

Tjekliste til kategorier i Kontolink – efter regnskabssystem er forbundet:

◻ Opret en ny kategori til din bankkonto og anvend denne på udbetalinger.

Se hvordan her

Dette er for, at Kontolink automatisk kan afstemme den “udbetaling”, som modtages på bankkontoen.

Automatiser transaktioner på indløser konto

Nu skulle du gerne kunne tjekke følgende af

• Forbundet Clearhaus
  • Oprettet forbindelse til regnskabssystem
  • Forbundet de ønskede kategorier i kategoriopsætningen

Så er det tid til at sætte automatikken op!

Det gøres ret simpelt.

1. Vælg en kategori til højre, fx Bankgebyr.
    (I kategoriopsætningen skal du sørge for at denne kategori/konto, har “Autogeneret bilag” slået til)
  2. Godkend 5 lignende transaktioner. (F.eks. 5 bankgebyrer)
  3. Herefter modtager du en pop-up, hvor du har mulighed for at slå automatisk godkendelse til.

Se vores fulde guide her: Automatisk godkendelse af ensartede transaktioner

Har du brug for hjælp?

Vi giver altid en hjælpende hånd med, så skriv eller ring gerne til os 😊