Nu kan du nemt bogføre private udlæg i Kontolink

I Kontolink arbejder vi hele tiden på at gøre det nemmere at lave regnskab, så derfor har vi automatiseret hele processen med at indsamle bilag og matche dem med transaktioner i banken. Faktisk tager Kontolink udgangspunkt i bankens transaktioner og finder derefter det matchende bilag.

Men hvad så med de køb, der ikke starter med en transaktion i virksomhedens bank?

Eksempelvis når du lægger ud for isvafler til virksomheden og betaler med dit private betalingskort i stedet for virksomhedens kort.

Hvis du bruger Kontolink, vil du nok hurtigt finde din mobil frem og tage et billede af kvitteringen med Kontosnap, så kvitteringen bliver gemt digitalt i Kontolink. 

Men da bilaget ikke matcher nogen transaktioner på virksomhedens bankkonto, var man før nødt til at downloade bilaget og manuelt bogføre det i sit regnskabssystem.

Men det har vi fikset nu med en ny funktion, der går under navnet ‘Andre transaktioner’ (ingen grund til komplicere funktioner med navne som ingen forstår).

Bogfør private udlæg med funktionen ‘Andre transaktioner’

Næste gang du har et bilag i Kontolink, der ikke matcher en transaktion i banken (fordi beløbet er trukket fra din private konto eller er betalt kontant), så kan du altså alligevel håndtere det i Kontolink.

Sådan gør du: I Kontolink klikker du ind i din Kontobox (hvor du kan søge alle dine bilag frem på fx dato, kilde, søgeord eller noter). Når du har fundet din kvittering, så klikker du på den og vælger “Tilføj til andre transaktioner”. Så udfylder du felterne med det korrekte data og så er det ellers bare at godkende bilaget – så ligger det klart i dit regnskabssystem!

Pro-tip:

Vi træner vores robotter (altså vores machine learning-programmering) til at læse din håndskrift, så du kan skrive noget på dine kvitteringer som du bagefter nemt kan søge på i din Kontobox – fx “Privat”. 

Så nu er det altså blevet lettere at lægge ud for isvafler til virksomheden, selvom du ikke lige har fået firmakortet med i kiosken. Mindre bøvl, mere is.

 

I vores support-sektion har vi en guide, hvor du kan dykke mere ned i funktionen:
Sådan håndterer du bilag uden en transaktioner i Kontolink.

Bruger du Kontolink til at indsamle og opbevare dine bilag digitalt, så husk at download vores kamera-app til mobilen: Kontosnap. Med Kontosnap kan du lynhurtigt tage billeder af dine fysiske kvitteringer og så lander de med det samme i Kontolink.